Solution partners / Lancom Systems / Access points

Betrouwbaar en snel draadloos netwerk van LANCOM

De access points  van LANCOM bieden een betrouwbaar  en snel draadloos LAN. De transmissiesnelheden die gebruikt worden door de toegangspunten zijn afhankelijk van de ondersteunde WLAN-standaard. Met IEEE 802.11ac, kunnen de gegevens van maximaal 1300 Mbps worden bereikt. 

De Dual-radio access points opereren parallel in de 2,4 GHz en 5 GHz frequentiebanden met hoge snelheid, grote bandbreedte draadloze verbindingen voor een brede kring van gebruikers. LANCOM biedt ook access points voor gebruik in industriële omgevingen of openbare ruimten. Deze zijn uitgerust met metalen behuizingen en anti-diefstal mechanismen. De indoor access points van LANCOM ondersteunen beveiligingsfuncties zoals IEEE 802.11i (WPA2) en IEEE 802.1X. De LANCOM indoor access points kunnen naar keuze autonoom opereren of in combinatie met WLAN-controllers.

Betere WLAN prestaties en efficiënt oplossen van problemen
Vooral in omgevingen met een groot aantal clients en toegangspunten, is radio optimalisatie vaak vereist. Middels de band-steering techniek worden WLAN-clients direct naar de gewenste frequentieband gestuurd, en kan er een hogere data doorvoer bereikt worden.  De Spectrum scan is een handig hulpmiddel voor radio analyse. Het gebruik van elk WLAN-kanaal wordt grafisch weergegeven-een hulpmiddel om efficiënte WLAN problemen op te lossen.

Public Spot - de eenvoudige all-in-one oplossing hotspot
Middels de snel en eenvoudig te installeren, WLAN-hotspot oplossing kunnen gasten hun eigen laptop, tablet of smartphone gebruiken om toegang te krijgen tot het internet. In hotels, kunnen gasten toegang  tot het internet worden verschaft in hun kamer of in bepaalde gebieden, zoals de lobby of conferentiezalen.
De geïntegreerde Smart Ticket functie zorgt ervoor dat de klant  de inloggegevens voor de hotspot automatisch via SMS of e-mail ontvangt. Of als een alternatief, kunnen er ook vouchers worden uitgeprint. De LANCOM PMS Accounting optie is het aanbevolen centraal factureringssysteem voor betaalde wifi toegang. Wanneer de hotspot wordt gebruikt, worden gegevens automatisch naar de centrale PMS-server gestuurd voor het loggen en facturering van het internet gebruik. Dankzij virtualisatie (VLAN) of een laag-3 gegevenstunnel kan het operationele netwerk gescheiden worden van het gastnetwerk, hoewel ze dezelfde netwerkinfrastructuur delen. 

 

 

 

Efficiënte configuratie van de WLAN-infrastructuur
Toegangspunten in remote netwerken kunnen worden beheerd door een centrale controller. De praktische betekenis van dit wordt duidelijk wanneer er een nieuw WLAN-infrastructuur uitgerold dien te worden. De nieuwe access points dienen enkel te worden aangesloten via een netwerk met IP-toegang. Configuratie wordt centraal uitgevoerd via de Controller. Dit betekent dat WLAN's kan worden opgerold-out of een upgrade zonder speciaal opgeleide technici op locatie.

KLAAR VOOR EEN PARTNER DIE MET U MEEDENKT?

We denken graag met u mee over uw datanetwerken, wifi, Unified Communications (telefonie) en IT-vraagstukken die écht meerwaarde opleveren.