Opleidingen en trainingen

Trainingen om uw mensen op te leiden tot het gewenste niveau

Nextel biedt trainingsprogramma’s voor technische en commerciële disciplines binnen uw organisatie. Waar mogelijk leiden deze trainingen op voor erkende certificaten van fabrikanten. Vele duizenden cursisten hebben bij ons trainingen gevolgd en met succes afgerond. En eenmaal gecertificeerd, kunnen ze bij ons rekenen op een updateprogramma, zodat ze doorlopend op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken.

 
Nextel beschikt over trainingsfaciliteiten in Ede. Vrijwel alle apparatuur en software is hier doorlopend beschikbaar. De trainingen zijn Nederlandstalig. Het cursusmateriaal is deels Nederlandstalig en deels Engelstalig.

Een paar voorbeelden uit ons trainingsaanbod:

Commerciële en technische Aerohive trainingen

Nextel is officieel door Aerohive aangewezen om als partner voor de BeNeLux trainingen te verzorgen. Dit houdt in dat Nextel en de docenten onder continu toezicht staan van Aerohive omtrent de inhoud en de kwaliteit van de trainingen. Als deelnemer bent u dus verzekerd van een hoogwaardige training. Het afgelopen jaar gaven onze cursisten onze trainingen zelfs gemiddeld een 8 als rapportcijfer! Indien u bovendien een training met goed gevolg afsluit, dan ontvangt u een officieel door Aerohive erkend certificaat.

Enkele reacties van onze cursisten:

"Duidelijke en heldere training!"
Henry van den Brink

"Keurig uitleg gekregen. Zeer interessant."
Gerwin Elzinga

"Goede theorie, steeds getoetst aan een praktische oefening."
Kevin Beyers

"De docent neemt de tijd voor je vragen. Heeft ook antwoord op al je vragen en heeft goede parate kennis."
Johannes Patrick Beelaard


Onderstaande Aerohive-trainingen kunt u bij ons volgen.

 
 

Alcatel-Lucent OpenTouch (pre-)sales specialist

Een succesvolle commerciële professional kenmerkt zich door de kennis die hij bezit, maar evenzeer door de vaardigheden die hij bezit om deze kennis op de juiste wijze in te zetten als overtuigende salesprofessional. Nextel beschikt over trainingsprogramma’s voor sales en pre-sales waarin productkennis en vaardigheden samen aan bod komen. Deze trainingen worden deels gegeven in samenwerking met organisaties als bijvoorbeeld de Business Opportunity School die specialist zijn op het gebied van B2B-salestrainingen.Alcatel-Lucent Certified System Engineer

Tot op het hoogste niveau biedt Nextel de opleidingen die deel uitmaken van het Alcatel-Lucent accreditatie-programma. Frequent organiseren wij in Ede de instap-opleidingen voor het ACFE certificaat. In enkele dagen stoomt dit uw Field Engineers klaar om met oplossingen van Alcatel-Lucent aan de slag te kunnen. Uw engineer kan hiermee alle voorkomende installaties uitvoeren en beheren. Voor uitzonderlijke programmering, aanpassing van speciale instellingen en storingsanalyse op diepgaand niveau kan hij terecht bij de Nextel supportspecialist voor wie hij met het ACFE-certificaat een waardig gesprekspartner is.

Support specialisten bij Nextel die werken op het Alcatel-Lucent portfolio zijn getraind tot ACSE-niveau. Ook voor resellers die een grote mate van zelfstandigheid, expertise of die de hoogste accreditatie bij Alcatel-Lucent nastreven is het mogelijk het ACSE-certificaat te behalen. In samenwerking met Alcatel-Lucent organiseerden wij in het verleden al diverse ACSE-trainingen in Ede, waarmee partners tot de hoogste schalen van de Alcatel-Lucent accreditatie konden toetreden.


NEC Premier Businesspartner

Om als reseller van NEC de erkenning te krijgen als NEC Certified of NEC Premier Businesspartner dient een deel van het personeel van de reseller het technische en commerciële trainingsprogramma succesvol te doorlopen. Voor de kwalificatie NEC Certified Businesspartner leiden wij salesprofessionals op met een ééndaagse training. Voor technische professionals omvat de basistraining twee dagen, welke aangevuld kan worden met een advanced training van eveneens twee dagen. Aanvullend hierop zijn er voor techniek en commercie aanvullende trainingen over thema’s als IP-DECT, BusinessConnecT en MyCalls die de route naar de erkenning NEC Premier Businesspartner mogelijk maken.

SIP essentials

De overgang van ISDN naar SIP leek ooit eenvoudig. Inmiddels is alom bekend dat de variaties in de SIP-standaard grote hoofdbrekens kunnen opleveren. Kennis en inzicht zijn onmisbaar om de problemen gericht aan te pakken. Nextel heeft voor Technische Engineers een tweedaagse, platform-onafhankelijke SIP-training ontwikkeld. In deze training veel diepgang rond: begrijpen van het SIP- en SDP-protocol, inzicht in SIP-faciliteiten, herkenning van SIP-problemen en het genereren en analyseren van gemaakte SIP-traces.

“Dankzij de SIP-cursus van Nextel kan ik veel makkelijker een probleem herleiden naar zijn oorsprong en naar een oplossing zoeken.” aldus Sander Hoogeboom, PBT Beveiliging en Telecom 


Goed om te weten:
Voor ieder onderdeel in ons portfolio zijn er gratis commerciële trainingen. Zo kunt u in overleg met uw dealermanager uitgebreid kennis maken met de mogelijkheden en evalueren waarmee u uw portfolio kan verrijken. Leidt een initiële kennismaking tot verkoop? Onze supportafdeling biedt u dan extended support om zo’n eerste traject succesvol te realiseren.


Bekijk al onze trainingen in de agenda...


KLAAR VOOR EEN PARTNER DIE MET U MEEDENKT?

We denken graag met u mee over uw datanetwerken, wifi, Unified Communications (telefonie) en IT-vraagstukken die écht meerwaarde opleveren.

DZ_SocialShareButtons